Derfor er regelmæssige besøg til tandlægen vigtigt

Det anbefales at du besøger den lokale tandlæge hver sjette måned. Dette besøg er vigtigt for at bibeholde sundheden i tandkødet og tænderne. Ind imellem dine besøg til tandlægeklinikken bør du holde dit tandkød og dine tænder rene. Tandlægen kan finde på at anbefale flere besøg hvis dine tænder er i dårlig stand.

Til et normalt besøg hos den lokale tandlæge checkes tænderne for huller. Tandlægen afgør om tandkødet er i god stand, checker nakken og hovedet for abnormiteter, og undersøger munden for sukkersyge, vitaminunderskud, eller mundhulekræft. Tandlægen undersøger også ansigtet, spyttet, bevægelsen af de nedre led i kæben, og bid. Tandlægen renser tænderne og rådgiver patienten omkring det vigtige ved god mundtlig hygiejne.

De fleste tandlæger ser på opbygningen af tandsten og plak. Hvis god mundtlig hygiejne ikke praktiseres mellem besøgene til den lokale tandlæge opbygges tandsten og plak hurtigt. Tobak, mad, og drikkevarer kan give pletter på tænderne. Hvis plak ikke fjernes kan det blive hårdt på tænderne og irritere tandkødet. Plak som ikke bliver behandlet kan udvikle sig til tandkødsbetændelse. Under besøget hos tandlægen bliver munden, tandkødet, halsen, og tungen checkede.

Hoved- og halsundersøgelse hos den lokale tandlæge

De fleste mennesker tror at tandlægen kun checker én del af munden. Men tandlæger undersøger også ansigtet, halsen, lymfeknuder, og den nedre del af kæbens led for TMD. Tandlæger ser på anormaliteter i disse dele.

Tandundersøgelser hos den tandlægen

Så begynder den lokale tandlæge den rigtige tandundersøgelse. Tandlægen checker tandkødet for tegn på tandkødsbetændelse, ligesom han eller hun leder efter løse tænder. Tandlægen inspicerer også vævet i munden såvel som i tungen. Biddet bliver også checket.

Tandlægen leder efter tegn på huller i tænderne. Han eller hun leder efter ødelagte tænder eller fyldninger. Tandkødet som dækker tænderne bliver inspiceret for forandringer. Hvis patienten har en et hvilket som helst dental apparat bliver dette også evalueret. Kontakten mellem tænderne bliver checket og røntgenbilleder bliver taget.

Tandrens af tandlægen

Den sidste del af et besøg hos den lokale tandlæge er mundrens. Tandlægen inspicerer renligheden af tandkødet og tænderne. Tandsten og plak bliver fjernede. Tænderne bliver polerede og tandtråd benyttes. Tandlægen underviser derefter patienten i ordentlig tandpleje i form af tandtråd og tandbørstning.

Efter undersøgelsen og rensningen af tænderne og tandkødet taler den lokale tandlæge med patienten om ordentlig mundtlig pleje. Tandlægen giver også forslag om hvordan man holder tandkødet og tænderne rene.

Hvis du selv står og skal have foretaget retning af dine tænder, rensning eller bare kunne tænke dig at få et gennemtjek af tænderne, kan du tage et kig forbi en af de anbefalede tandlæger forneden. De to tandlæger som vi her fra Finus anbefaler, er tandlæger som begge er placeret på Sjælland, og begge har service og kvalitet i første række. Priser og informationer kan du finde på deres hjemmesider, og hvis du har nogle spørgsmål kan du bare kontakte dem.

Tandlægerne Strandgade 75

Tandlægerne Kanalens Kvarter